Åsa Heldemar

Yxstabacken 602 G

705 91 Örebro

070-565 10 10

asa.heldemar@gmail.com

Titta gärna på min hemsida www.stuterimicla.n.nu där du kan läsa om min uppfödning av new forest.

Vem är jag

Jag har ägnat större delen av mitt liv åt uppfödning av new forestponnies främst för hoppbanan. Det har gått ganska bra och vill du läsa mer om mina ponnies så kan du gå in på min dåligt uppdaterade sida www.stuterimicla.n.nu. Sista ponnyn såldes i augusti 2016.

Jag har tre döttrar och fem (snart sex) barnbarn. Mitt äldsta barnbarn har tävlat en av mina uppfödningar och också en dotter till min sista hingst. Alla mina döttrar tävlade också under uppväxten i såväl hoppning, dressyr och fälttävlan.

Som barn lyckades jag med möda tjata mig till en dvärgpudel och strax därefter då jag var 11 år började jag med new forest, vars blod jag behöll genom de närmare 50 år jag födde upp. Jag hämtade avelsmaterial i Holland och i England.

Min första egna hund blev en mellanschnauzer, som ställdes ut med framgång och jag tog sedan en kull valpar på henne. Hane rekommenderades av avelsrådet och det blev 6 vackra valpar men temperamentet var inte helt bra. Jag behöll en tik men efter ett år gav jag bort henne då jag inte fann hennes temperament som passande i vår familj. Min gamla tik blev drygt 13 år, men det blev inga valpar mer.

Sen blev det 2 kapplöpningsgreyhounds bland annat för att våra barn inte bara skulle rida. Det gick inget vidare, så hundarnra fick stå tillbaka. Men det var två mycket trevliga tikar från kennel Lifestyle (tror jag att kenneln hette).

Därefter blev det ganska många dvärpudlar fördelade mellan mig och de två yngsta döttrarna. Vi födde tillsammans upp sju kullar.

2008 kom den första whippettiken hem till mig och hon följdes att ytterligare tikar år 2011, 2012 och 2013. Jag har nu två tikar kvar och vi bildar en väl fungerande familj då de båda har de egenskaper jag vill ha och så trivs de så bra tillsammans.

Drömmen om valpar har funnits länge men vi har inte varit riktigt mogna förrän nu. Kennelnamnet registrerades 2012.

1983 avslutade jag min veterinärutbildning och har arbetat med privat smådjursmottagning och som stuteriveterinär med seminkompetens. 2001 arbetade jag ett år som länsveterinär i Dalarna för att sedan flytta till Örebro där jag arbetat på Länsstyrelsen sedan januari 2002.

Min målsättning med uppfödningen kan du läsa om på valpsidan.